Wat is het Bureau Krediet Registratie (BKR)?

Home > simfaq > Wat is het Bureau Krediet Registratie (BKR)?

Wat is het Bureau Krediet Registratie (BKR)?

FAQ / Consumentenzaken / Financiële dienstverlening en krediet / Wat is het Bureau Krediet Registratie (BKR)?

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is een organisatie die alle leningen en aflossingen van consumenten registreert in een centraal systeem.

Het doel van het BKR is voorkomen dat consumenten te veel of te hoge leningen aangaan. Ook beperkt het BKR de risico’s voor banken en kredietverleners. De gegevens blijven bewaard tot 5 jaar nadat u de lening hebt afgelost.