Wat is het correctierecht wanneer het gaat om persoonsgegevens?

Home > simfaq > Wat is het correctierecht wanneer het gaat om persoonsgegevens?

Wat is het correctierecht wanneer het gaat om persoonsgegevens?

FAQ / Consumentenzaken / Rechten en klachten consument / Wat is het correctierecht wanneer het gaat om persoonsgegevens?

Wanneer uw persoonsgegevens in de Basisregistratie personen (BRP) niet kloppen of niet compleet zijn, heeft u het recht de gemeente te vragen uw gegevens te verbeteren of aan te vullen. U moet dan wel aantonen dat uw gegevens onjuist of onvolledig zijn. Dit doet u met bewijsstukken, zoals uw verblijfsvergunning of een huwelijksakte.

Bij de autoriteit persoonsgegevens vindt u meer informatie over persoonsgegevens in de BRP.