Wat is het digitaal dossier jeugdgezondheidszorg?

Home > simfaq > Wat is het digitaal dossier jeugdgezondheidszorg?

Wat is het digitaal dossier jeugdgezondheidszorg?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Jeugd / Wat is het digitaal dossier jeugdgezondheidszorg?

Het digitaal dossier jeugdgezondheidszorg (dd jgz) bevat informatie over het kind, en de gezinssituatie en omgeving van het kind. Dit dossier werd eerder ook wel Elektronisch Kinddossier of EKD genoemd. Het dd jgz vervangt het papieren dossier dat ieder kind nu heeft.

Uitvoering

Ieder kind van 0 tot 19 jaar heeft vanaf 1 januari 2010 een dd jgz op het moment dat het in contact komt met de jeugdgezondheidszorg. De meeste kinderen krijgen hun dossier in de 2e week na de geboorte, wanneer ze door een verpleegkundige worden bezocht om de hielprik af te nemen. Vervolgens krijgen de ouders een oproep om naar het consultatiebureau te gaan voor een afspraak met de arts of verpleegkundige. Als het kind 4 jaar wordt en naar de basisschool gaat, wordt het dossier overgedragen aan de schoolarts die het kind tijdens de gehele schoolperiode begeleidt.