Wat is het Koninklijk predicaat?

Home > simfaq > Wat is het Koninklijk predicaat?

Wat is het Koninklijk predicaat?

FAQ / Overheid en democratie / Koninklijk Huis / Wat is het Koninklijk predicaat?

Het predicaat Koninklijk symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Alleen de Koning kan het predicaat toekennen. Het predicaat is strikt op naam en betekent dat de organisatie het predicaat 'Koninklijk' mag toevoegen aan de naam en de Koninklijke Kroon in het logo mag opnemen.

Het grootste verschil tussen het predicaat 'Koninklijk' en het predicaat 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' is dat ook verenigingen en organisaties in aanmerking kunnen komen voor het voeren van het predicaat Koninklijk.