Wat is het mantelzorgcompliment?

Home > simfaq > Wat is het mantelzorgcompliment?

Wat is het mantelzorgcompliment?

FAQ / Zorg en gezondheid / Hulp en verzorging / Wat is het mantelzorgcompliment?

Per 1 januari 2015 geldt de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning. Gemeenten hebben de wettelijke taak om de waardering van mantelzorgers vorm te geven (voorheen het Mantelzorgcompliment). De gemeente legt in haar verordening vast hoe zij de waardering vormgeeft. Dit kan bijvoorbeeld door:

• een financiële tegemoetkoming,
  • een mantelzorgpas die korting geeft of
  • door waardering via groepsactiviteiten voor mantelzorgers.

Hoe werkt het?

Bent u mantelzorger en wilt u in aanmerking komen voor mantelzorgwaardering? Neem dan contact op met het Wmo-loket van de gemeente.