Wat is het predicaat Hofleverancier?

Home > simfaq > Wat is het predicaat Hofleverancier?

Wat is het predicaat Hofleverancier?

FAQ / Overheid en democratie / Koninklijk Huis / Wat is het predicaat Hofleverancier?

Het predicaat Hofleverancier is een onderscheiding die alleen de Koning kan verlenen aan kleine en middelgrote ondernemingen met een goede reputatie in de regio. Het bedrijf moet minimaal 100 jaar oud zijn en de ondernemer van onbesproken gedrag. Het bedrijf hoeft niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof te leveren.

Het predicaat is strikt op naam. Een onderneming met het predicaat Hofleverancier mag de aanduiding 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' en het daarbij behorende Koninklijk Wapen voeren.

Meer informatie over het predicaat Hofleverancier kunt u krijgen bij de burgemeester van de plaats waar de onderneming gevestigd is.