Wat is Publiek Private Samenwerking?

Home > simfaq > Wat is Publiek Private Samenwerking?

Wat is Publiek Private Samenwerking?

FAQ / Overheid en democratie / Organisatie van de overheid / Wat is Publiek Private Samenwerking?

Publiek Private Samenwerking (PPS) is een manier om overheidsplannen te realiseren, waarbij overheid en bedrijfsleven samen werken aan ontwerp, bouw en beheer van een project.

Het voordeel van deze samenwerking is:

• Een kwalitatief beter eindproduct voor hetzelfde geld of dezelfde kwaliteit voor minder geld.
  • De mogelijkheid om dure oplossingen of systemen terug te verdienen, door de lange looptijd van PPS-projecten.
  • Een stimulans voor bedrijven om te investeren in nieuwe technieken en innovatieve oplossingen.

Projecten waarbij PPS wordt ingezet, zijn bijvoorbeeld de aanleg en het beheer van een weg of brug, een spoorlijn, een winkelcentrum of een natuurgebied. Ook scholen, ziekenhuizen, gevangenissen en sportcomplexen kunnen door overheid en het bedrijfsleven samen worden gebouwd en geëxploiteerd.