Wat moet ik doen als ik asbest wil verwijderen?

Home > simfaq > Wat moet ik doen als ik asbest wil verwijderen?

Wat moet ik doen als ik asbest wil verwijderen?

FAQ / Wonen en leefomgeving / Gezond en veilig wonen / Wat moet ik doen als ik asbest wil verwijderen?

U moet altijd een sloopmelding doen als u asbest gaat verwijderen. Neem hiervoor contact op met de gemeente. U krijgt dan ook te horen welke voorzorgsmaatregelen u kunt nemen en waar u het materiaal kwijt kunt. De gemeente informeert u ook of u het asbest moet laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf of dat u het zelf mag verwijderen.

Verwijdert u een dak waar asbest in is verwerkt? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen.