Home > simfaq > Wat moet ik doen als ik een aanslag hondenbelasting gekregen heb, terwijl ik geen hond meer heb?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Belastingen en heffingen / Wat moet ik doen als ik een aanslag hondenbelasting gekregen heb, terwijl ik geen hond meer heb?

Dan stuurt u binnen 6 weken een bezwaar naar de gemeente of het bedrijf dat de aanslag namens de gemeente verstuurd heeft. Vermeld in het bezwaarschrift sinds wanneer u geen hond meer heeft. U betaalt dan alleen hondenbelasting over het aantal resterende (volle) maanden dat u nog wel een hond had.

Is uw hond overleden? Stuur dan een bewijs hiervan mee. Bijvoorbeeld een verklaring van de dierenarts, het crematorium of de dierenambulance.