Home > simfaq > Wat moet ik doen als ik een aanslag OZB gekregen heb, terwijl ik mijn woning verkocht heb?

FAQ / Wat moet ik doen als ik een aanslag OZB gekregen heb, terwijl ik mijn woning verkocht heb?

U moet de aanslag OZB betalen als u op 1 januari nog eigenaar was. Hebt u de woning vóór 1 januari van het jaar verkocht? Dan kunt u bezwaar maken tegen de aanslag bij de gemeente of bij het bedrijf dat de OZB namens de gemeente uitvoert.

Vermindering / vergoeding

Als u in de loop van het jaar uw woning verkoopt, dan moet u toch voor het hele jaar OZB betalen. U kunt wel bij de notaris regelen dat de nieuwe eigenaar een deel van de aanslag aan u vergoedt.