Wat moet ik doen als mijn rijbewijs in het buitenland ingenomen wordt?

Home > simfaq > Wat moet ik doen als mijn rijbewijs in het buitenland ingenomen wordt?

Wat moet ik doen als mijn rijbewijs in het buitenland ingenomen wordt?

FAQ / Verkeer, voertuigen en wegen / Rijbewijs / Wat moet ik doen als mijn rijbewijs in het buitenland ingenomen wordt?

Na bepaalde verkeersovertredingen loopt u kans dat uw rijbewijs ingenomen wordt.

Veelal krijgt u te horen dat het rijbewijs binnen een bepaalde termijn naar Nederland zal worden gestuurd. Wacht dit rustig af. Gaat u toch een nieuw rijbewijs in Nederland aanvragen met een valse verklaring dat het rijbewijs kwijtgeraakt of gestolen is? Dan loopt u kans wanneer het ingenomen rijbewijs teruggestuurd wordt, het nieuwe rijbewijs ongeldig wordt verklaard en dat u opnieuw rijexamen moet doen.