Wat moet ik weten over de stempas bij verkiezingen?

Home > simfaq > Wat moet ik weten over de stempas bij verkiezingen?

Wat moet ik weten over de stempas bij verkiezingen?

FAQ / Overheid en democratie / Verkiezingen en politieke partijen / Wat moet ik weten over de stempas bij verkiezingen?

Als u kiesrecht heeft, krijgt u uiterlijk 14 dagen voor de verkiezingen automatisch uw stempas thuisgestuurd.

Met een stempas kunt u in elk stembureau binnen de gemeente stemmen. Op de stempas staat het adres van het voor u dichtstbijzijnde stembureau. Kunt u niet zelf stemmen, dan kunt u iemand machtigen om namens u te stemmen.

Geen stempas

Heeft u geen stempas gekregen of bent u hem kwijtgeraakt? Neem dan contact op met de gemeente. Doe dit uiterlijk 2 werkdagen voor de verkiezingsdag.