Wat voor taken heeft de curator?

Home > simfaq > Wat voor taken heeft de curator?

Wat voor taken heeft de curator?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Curatele, bewind en mentorschap / Wat voor taken heeft de curator?

De curator neemt de beslissingen voor de persoon die onder curatele gesteld is op financieel en persoonlijk vlak. In principe kan de curandus (de persoon onder curatele) niet zelfstandig rechtshandelingen verrichten. Hij kan bijvoorbeeld niet zelfstandig een huurovereenkomst sluiten. Daarvoor moet de curator toestemming geven. Heeft de curator geen toestemming gegeven? Dan kan hij de overeenkomst terugdraaien.