Wat voor taken heeft een voogd?

Home > simfaq > Wat voor taken heeft een voogd?

Wat voor taken heeft een voogd?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Gezag en voogdij / Wat voor taken heeft een voogd?

Als u als enige de voogdij heeft over een kind, dan bent u verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van het kind. U kunt dit zelf doen, maar het kind kan bijvoorbeeld ook in een tehuis of in een pleeggezin verblijven. Ook hoeft u niet zelf het levensonderhoud van het kind te betalen. U kunt het vermogen van het kind daartoe aanwenden en u ontvangt in de regel kinderbijslag. U bent als voogd de wettelijke vertegenwoordiger van het kind en u beheert diens vermogen.