Wat wil de sociale dienst allemaal van mij weten als ik een uitkering aanvraag?

Home > simfaq > Wat wil de sociale dienst allemaal van mij weten als ik een uitkering aanvraag?

Wat wil de sociale dienst allemaal van mij weten als ik een uitkering aanvraag?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Bijstandsuitkeringen / Wat wil de sociale dienst allemaal van mij weten als ik een uitkering aanvraag?

Als u bijstand aanvraagt, moet u zich legitimeren. Ook moet u uw burgerservicenummer opgeven, aantonen waar en hoe u woont en of u samen met anderen een huishouding voert. Verder moet u gegevens over uw inkomsten en/ of vermogen opgeven.

Meewerken aan onderzoek

De sociale dienst van de gemeente beoordeelt met de informatie die je geeft of je recht hebt op bijstand. De sociale dienst controleert daarom de gegevens die u opgeeft. U bent verplicht mee te werken aan het onderzoek. Doet u dat niet, dan wordt uw aanvraag niet verder behandeld.