Wat zijn bijzondere en mobiele stembureaus?

Home > simfaq > Wat zijn bijzondere en mobiele stembureaus?

Wat zijn bijzondere en mobiele stembureaus?

FAQ / Overheid en democratie / Verkiezingen en politieke partijen / Wat zijn bijzondere en mobiele stembureaus?

Bijzondere stembureaus kunnen worden ingericht op locaties waar veel publiek komt, zoals een winkelcentrum of een treinstation.

Een mobiel stembureau is bedoeld om mensen tegemoet te komen die minder mobiel zijn en kan achtereenvolgens op verschillende plaatsen zitting houden, bijvoorbeeld in een verpleeghuis of ziekenhuis.

De gemeente stelt de openingstijden van bijzondere en mobiele stembureaus vast. Voor deze stembureaus kunnen afwijkende openingstijden gelden.

Om 21.00 uur moeten alle stembureaus sluiten.