Wat zijn de gevolgen als ik mijn ex het eenhoofdig ouderlijk gezag geef?

Home > simfaq > Wat zijn de gevolgen als ik mijn ex het eenhoofdig ouderlijk gezag geef?

Wat zijn de gevolgen als ik mijn ex het eenhoofdig ouderlijk gezag geef?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Gezag en voogdij / Wat zijn de gevolgen als ik mijn ex het eenhoofdig ouderlijk gezag geef?

Het is niet altijd handig snel akkoord te gaan met het plan van uw ex om het eenhoofdig ouderlijk gezag op te eisen.

Als uw ex een nieuwe partner krijgt, kan dit verregaande consequenties hebben:

• Die partner kan dan het gezag samen met uw ex uitoefenen. U wordt als ouder zonder gezag juridisch niet helemaal buiten spel gezet, maar uw positie is veel minder sterk.
  • Uw ex en de nieuwe partner kunnen een verzoek tot wijziging van de achternaam van de kinderen indienen.
  • De nieuwe partner van uw ex  oefent, van rechtswege, het ouderlijk gezag uit over de kinderen als uw ex komt te overlijden.
  • Die partner kan om het eenhoofdig ouderlijk gezag verzoeken als ook zij besluiten de relatie te verbreken.