Wat zijn de voordelen en de nadelen van een persoonsgebonden budget (pgb)?

Home > simfaq > Wat zijn de voordelen en de nadelen van een persoonsgebonden budget (pgb)?

Wat zijn de voordelen en de nadelen van een persoonsgebonden budget (pgb)?

FAQ / Zorg en gezondheid / Kosten zorg en zorgverzekering / Wat zijn de voordelen en de nadelen van een persoonsgebonden budget (pgb)?

Het voordeel van een pgb is dat u zelf bepaalt bij wie u een voorziening koopt of wie u inhuurt voor hulp.

Het nadeel van een pgb is dat u alles zelf moet regelen. U moet zelf alles uitzoeken, zelf onderhandelen en zelf voor vervanging zorgen als dat nodig is. U moet bovendien zelf zorgen voor goede zorgovereenkomsten. Van de zorg die u krijgt moet u ook een salarisadministratie bijhouden. Zo kan het zorgkantoor (Wlz-zorg) of uw gemeente (Wmo) zien dat het geld wordt besteed aan dat waarvoor het bedoeld is.