Home > simfaq > Welk telefoonnummer moet ik bellen als ik politie, brandweer of ambulance nodig heb?

FAQ / Rechtspraak en veiligheid / Politie, brandweer en hulpdiensten / Welk telefoonnummer moet ik bellen als ik politie, brandweer of ambulance nodig heb?

Bel 112 voor spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of wanneer u getuige bent van een misdrijf.

Voor niet-spoedeisende zaken kunt u bellen met 0900-8844 voor de politie (ook voor informatie). Voor niet-spoedeisende vragen aan de brandweer neemt u contact op met de plaatselijke brandweer. Voor niet-spoedeisende, medische vragen kunt u bellen met uw regionale huisartsenpost.

Doven, slechthorenden en spraakgehandicapten bellen voor spoedeisende hulp met hun teksttelefoon het alarmnummer 0800-8112.

Als er geen spoed bij is, maar wel hulp nodig is, kunt u bellen met 0900-1844.