Welke taak heeft de gemeente bij de registratie van bodemenergie?

Home > simfaq > Welke taak heeft de gemeente bij de registratie van bodemenergie?

Welke taak heeft de gemeente bij de registratie van bodemenergie?

FAQ / Welke taak heeft de gemeente bij de registratie van bodemenergie?

De gemeente ontvangt de meldingen en vergunningsaanvragen van gesloten bodemenergiesystemen van het Omgevingsloket (OLO) en de Activiteiten Internet Module (AIM) als het om een melding binnen een inrichting gaat. Deze meldingen komen binnen bij de vergunningafdeling en worden daar geregistreerd.

Verder geldt dat gemeenten per 1 augustus 2013 de meldingen kunnen uploaden/invoeren naar het Landelijk Grondwater Register (LGR). Hierdoor ontstaat er een landelijk overzicht van bestaande bodemenergiesystemen.