Welke verantwoordelijkheid heeft de gemeente op het gebied van jeugdzorg?

Home > simfaq > Welke verantwoordelijkheid heeft de gemeente op het gebied van jeugdzorg?

Welke verantwoordelijkheid heeft de gemeente op het gebied van jeugdzorg?

FAQ / Zorg en gezondheid / Hulp en verzorging / Welke verantwoordelijkheid heeft de gemeente op het gebied van jeugdzorg?

Kort antwoord:

ring.

De gemeente is per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor alle jeugdhulp. Dit betekent dat de gemeente ervoor moet zorgen dat jeugdigen en hun ouders hulp krijgen als ze die nodig hebben. Bijvoorbeeld als jeugdigen of ouders hulp nodig hebben bij problemen met opgroeien, zelfredzaamheid of deelname aan de maatschappij.

Verder is de gemeente verantwoordelijk voor preventie en de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering.