Wie bepaalt de sluitingstijden in de horeca?

Home > simfaq > Wie bepaalt de sluitingstijden in de horeca?

Wie bepaalt de sluitingstijden in de horeca?

FAQ / Overheid en democratie / Organisatie van de overheid / Wie bepaalt de sluitingstijden in de horeca?

De gemeente bepaalt zelf hoe laat horecabedrijven in de gemeente moeten sluiten. Die regels staan in de APV of in het gemeentelijk beleid. Sommige gemeenten hebben geen sluitingstijden vastgelegd.

Ontheffing sluitingstijden

Als u een drank- en horecavergunning heeft of een horecabedrijf beheert, kunt u een ontheffing van de sluitingstijden aanvragen. Dat kan voor een dag (bij een evenement) of voor meerdere jaren. De ontheffing moet u meestal minimaal 3 weken van tevoren aanvragen.