Wie is verantwoordelijk voor het dossier?

Home > simfaq > Wie is verantwoordelijk voor het dossier?

Wie is verantwoordelijk voor het dossier?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Jeugd / Wie is verantwoordelijk voor het dossier?

• De arts of verpleegkundige die het kind in zorg heeft, is verantwoordelijk voor de inhoud van het dossier.
  • De JGZ-organisatie waar het kind in zorg is, is verantwoordelijk voor de bescherming van de privacy. Deze organisatie is in de taal van de wetgever ‘de houder van de persoonsregistratie’. Ouders kunnen met vragen of klachten terecht bij de arts of verpleegkundige en bij de JGZ-organisatie.