Wordt mijn persoonsgebonden budget (pgb) als inkomen gezien?

Home > simfaq > Wordt mijn persoonsgebonden budget (pgb) als inkomen gezien?

Wordt mijn persoonsgebonden budget (pgb) als inkomen gezien?

FAQ / Zorg en gezondheid / Kosten zorg en zorgverzekering / Wordt mijn persoonsgebonden budget (pgb) als inkomen gezien?

Nee, uw persoonsgebonden budget (pgb) wordt niet als inkomen gezien. U betaalt hier dus geen inkomstenbelasting over. Maar als u aan het eind van het kalenderjaar nog pgb op uw rekening hebt staan, en u – eventueel samen met uw eigen vermogen - boven de geldende vrijstelling uitkomt, dan betaalt u hier wel vermogensbelasting over.