Subsidie Innovatiefonds sociaal domein

Home > Subsidie > Subsidie Innovatiefonds sociaal domein

Subsidie Innovatiefonds sociaal domein

De gemeente Lopik wil inwoners en maatschappelijke organisaties ondersteunen om hun initiatieven rondom het sociaal domein waar te kunnen maken. Hiervoor stelt de gemeente geld beschikbaar vanuit het Innovatiefonds sociaal domein.

Heeft u een vernieuwend idee op sociaal gebied?

De gemeente Lopik zoekt naar vernieuwende ideeën op sociaal gebied. Dat kan een initiatief zijn dat eenzame mensen weer in contact brengt met buurtbewoners. Maar bijvoorbeeld ook een oplossing die mantelzorgers ontlast. Of een activiteit die ervoor zorgt dat jongeren zich inzetten voor hun buurt.

De gemeente Lopik ondersteunt uw initiatief

De ondersteuning door de gemeente Lopik kan heel divers zijn. U kunt hierbij denken aan advies bij praktische vragen, bijvoorbeeld over het oprichten van een stichting, mogelijk aan te schrijven fondsen etc. Ook denken we mee over het opbouwen van een (lokaal) netwerk. Of we verstrekken vanuit het Innovatiefonds een subsidie als impuls bij het opstarten van een project. De recente oprichting van de Stichting Hartslag Lopik is hiervan een voorbeeld.

Hoe vraagt u subsidie uit het Innovatiefonds aan

Zowel inwoners als maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen.

U kunt uw aanvraag het gehele jaar indienen via het onderstaande aanvraagformulier: ‘Subsidie aanvraagformulier EenmaligInnovatief2017’. Stuur uw plan per e-mail naar de gemeente via gemeente@lopik.nl. Een medewerker beoordeelt vervolgens uw idee.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of twijfelt u of uw initiatief in aanmerking komt? Neem dan telefonisch contact op met Sanne Kosterman via 0348 – 55 99 55.