Hulpmiddelen aanvragen

Home > Zorg, Breed Sociaal Loket > Hulpmiddelen aanvragen

Hulpmiddelen aanvragen

Woningaanpassingen aanvragen

Als u problemen heeft met verplaatsen en functioneren in en om uw huis, dan kunt u bij de gemeente woningaanpassingen aanvragen. Die worden ook wel Wmo-voorzieningen genoemd. Hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld een verhoogd toilet, een hoog-laagbed of een traplift.

Wmo-voorzieningen aanvragen

De aanvraag in grote lijnen

U meldt per telefoon, brief, e-mail of in een persoonlijk gesprek bij het Breed Sociaal Loket wat uw probleem is. Binnen 6 weken na uw melding gaat een medewerker van het Breed Sociaal Loket met u in gesprek over uw situatie en mogelijke oplossingen. De medewerker bespreekt ook wat de kosten voor uzelf zijn.

Als u bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel of woningaanpassingen nodig hebt, helpt de medewerker u met de aanvraag.

De gemeente moet binnen 2 weken over uw aanvraag beslissen. Hebt u 6 weken na uw aanvraag nog niets van de gemeente gehoord, dan kunt u uw aanvraag opnieuw indienen.

Kiezen voor een zorgaanbieder met een contract

U kunt de hulpmiddelen of woningaanpassingen regelen bij een van de bedrijven waarmee wij een contract hebben afgesloten. Die bedrijven zijn Meyra en Otolift.

U kunt ook een ander bedrijf inschakelen. Dan kunt u een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank. U regelt de betaling dan zelf met het bedrijf.

Eigen bijdrage

Voor Wmo-voorzieningen betaalt u altijd een eigen bijdrage[FB3] . Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte van uw eigen bijdrage en regelt de betaling met u. U kunt zelf uw eigen bijdrage berekenen op hetcak.nl.