Op zaterdagavond 26 augustus mocht burgemeester Laurens de Graaf namens Zijne Majesteit de Koning een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan mevrouw E.C. de Haaij-Hogendoorn uit Lopik. De burgemeester reikte de onderscheiding uit tijdens de vrijwilligersavond voor de jaarlijkse rommelmarkt in verenigingsgebouw De Bron tegenover het ‘Witte Kerkje’ in Schoonhoven.

Ook mevrouw T.A.C. Bultman-Hoogendoorn uit Bergambacht werd tijdens deze gelegenheid Koninklijk onderscheiden. Zij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van mevrouw P.J. (Pauline) Bouvy-Koene, waarnemend burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard.

Mevrouw  E.C. de Haaij-Hogendoorn, wonende te Lopik

benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Decoranda, voorheen werkzaam geweest bij Van Dijk Food Products te Lopik, ontplooide/ontplooit de volgende activiteiten:

1992 – heden  

Medeoprichter van en vrijwilliger bij de Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Lopikerwaard, een vrijwilligersorganisatie voor thuiszorg. Betrokkene bezoekt en helpt zieken, eenzamen en ouderen. Zij fungeerde tevens een aantal jaren als coördinator. In 2020 heeft decoranda hiervoor de Stille Zorgprijs van het CDA in Lopik ontvangen.

1999 – heden     

Vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Willige Langerak. Betrokkene was lid van de oliebollencommissie en is tot augustus 2023 lid van de rommelmarktcommissie. Zij zamelde goederen in, wierf vrijwilligers, richtte mede de kramen in en verzorgde de marketing. Momenteel zet zij zich nog vrijwillig actief in voor de schoonmaak van het kerkgebouw en voor de commissie Kerkbalans.

Daarnaast collecteert decoranda sinds de jaren tachtig voor het Reumafonds.

Burgemeester Laurens de Graaf en mevrouw De Haaij-Hogendoorn
Burgemeester Bouvy, mevrouw Bultman, mevrouw De Haaij en burgemeester De Graaf

Van links naar rechts: Waarnemend burgemeester Bouvy-Koene (gemeente Krimpenerwaard), mevrouw Bultman-Hoogendoorn, mevrouw De Haaij-Hogendoorn en burgemeester De Graaf