Cultuurhistorische Waardenkaart

Home > Cultuurhistorische Waardenkaart

Cultuurhistorische Waardenkaart

Op 6 februari 2018 heeft de gemeenteraad de Cultuurhistorische Waardenkaart vastgesteld. De CHW-kaart is een inventarisatie van de aanwezige cultuurhistorie in de gemeente Lopik. Het bestaat uit een rapport en een uitgebreide inventarisatie. De inventarisatie omvat circa 700 elementen, waaronder boerderijen, bruggen, groenelementen en waterwegen.

Alle elementen in de CHW-kaart vertellen het verhaal over de geschiedenis van Lopik. Een deel ervan is rijksmonument, gemeentelijk monument of heeft het predicaat ‘karakteristiek object’. Andere elementen zijn niet officieel aangewezen als monument, maar hebben toch waarde voor Lopik - vanwege hun schoonheid, unieke karakter of als symbool van een tijdperk of gebeurtenis.

Typerend voor Lopik zijn de lange boerderijlinten met zijn vele historische boerderijen. Ook het vele groen en water is kenmerkend voor de gemeente. En natuurlijk vertellen ook de kerken, scholen en het industriële erfgoed hun verhaal.

Ieder element is beoordeeld en heeft een waardering gekregen (hoog, midden of laag). Deze waardering vindt u terug in de inventarisatie. Nieuwsgierig geworden? Voor alle informatie kunt u terecht op de online publieksversie van de cultuurhistorische waardenkaart.

Gemeentehuis

Bezoekadres:

Openingstijden

Raadhuisplein 1
3411 CH Lopik

Contactformulier

Postadres:

Postbus 50
3410 CB Lopik
Telefoon: 0348-559955 of 14 0348
E-mail: gemeente@lopik.nl

Openbare vergaderingen:

Commissie- en Raadsvergaderingen

Veilig mailen naar Lopik:

logo zivver klein

De gemeente Lopik gebruikt ZIVVER voor veilig mailen en bestanden delen.

Niet-privacygevoelige informatie kan zonder gebruik van ZIVVER worden gedeeld. Wilt u echter privacy-gevoelige informatie naar ons mailen en heeft u geen ZIVVER? 

Via deze link kunt u zonder Zivver op een veilige manier een e-mail sturen naar iemand bij de gemeente Lopik:

Mail ons veilig