Historie, cijfers, archief

Home > Historie, cijfers, archief

Historie, cijfers, archief

Ontstaansgeschiedenis

De gemeente Lopik ligt tussen Schoonhoven en IJsselstein, ten noorden van de rivier de Lek, een rivier met prachtige uiterwaarden. De gemeente kenmerkt zich door kilometerslange lintbebouwing en open polderlandschappen. Tot de gemeente Lopik behoren negen kernen, nl. Benschop, Cabauw, Jaarsveld, Lopik, Lopikerkapel, Polsbroek, Polsbroekerdam, Uitweg en Willige Langerak.
Hier leest u meer over de ontstaansgeschiedenis van de gemeente Lopik.

Inwoneraantallen en leeftijdsopbouw

Hier vindt u overzichten van inwoneraantallen en leeftijdsopbouw.

Verkeersmetingen

De gemeente Lopik doet met zes snelheidsdisplays verkeersmetingen naar het rijgedrag van automobilisten. De displays rouleren over de negen kernen. Op onze website vindt u wekelijks de resultaten van twee verkeersmetingen.

Cijfers afvalinzameling

Maandelijks houdt de gemeente Lopik een overzicht bij van de hoeveelheid ingezameld afval per afvalstroom uitgedrukt in kilogrammen (kg). Wanneer u het aantal kg deelt door 5.500 huishoudens krijgt u het gemiddelde aantal kg ingezamelde afval per afvalstroom per huishouden.

Gemeentearchief

De oude archieven van de gemeente Lopik, daterend van 1525 tot 1988, worden beheerd door het Regionaal Historisch Centrum (RHC) Rijnstreek en Lopikerwaard in Woerden. Contactgegevens en openingstijden kunt u vinden op www.rhcrijnstreek.nl.

Archief website

Overheidsinstellingen hebben een zogenaamde 'archiefplicht'. Dit betekent dat alle digitale media moet worden gearchiveerd en gepubliceerd. Vanaf 8 april 2014 wordt van de website www.lopik.nl elke dag een digitale 'kopie' gemaakt en online aangeboden via een externe website. Dit is een complete versie van de website die geheel doorklikbaar is met alle informatie, afbeeldingen en achterliggende documentatie van elke dag. Wanneer u graag de informatie van www.lopik.nl van een bepaalde dag wilt zien, kiest u in de kalender de datum van uw keuze. Ga direct naar het archief van de website van de gemeente Lopik.

Gemeentehuis

Bezoekadres:

Openingstijden

Raadhuisplein 1
3411 CH Lopik

Contactformulier

Postadres:

Postbus 50
3410 CB Lopik
Telefoon: 0348-559955 of 14 0348
E-mail: gemeente@lopik.nl

Openbare vergaderingen:

Commissie- en Raadsvergaderingen

Veilig mailen naar Lopik:

logo zivver klein

De gemeente Lopik gebruikt ZIVVER voor veilig mailen en bestanden delen.

Niet-privacygevoelige informatie kan zonder gebruik van ZIVVER worden gedeeld. Wilt u echter privacy-gevoelige informatie naar ons mailen en heeft u geen ZIVVER? 

Via deze link kunt u zonder Zivver op een veilige manier een e-mail sturen naar iemand bij de gemeente Lopik:

Mail ons veilig