Ondernemen in Lopik

Home > Ondernemen in Lopik

Ondernemen in Lopik

Coronavirus: Informatie voor lokale ondernemers

De maatregelen die genomen worden tegen de uitbraak van het coronavirus hebben een grote impact op werknemers, zzp’ ers en bedrijven. Als gemeente kunnen wij ons voorstellen dat u veel vragen heeft. Hier vindt u meer informatie voor lokale ondernemers.

Ondernemers vormen de motor van onze economie. Zij zorgen voor werkgelegenheid, innovatie en groei. Bent u een Lopikse ondernemer, starter of wilt u uw bedrijf in Lopik vestigen? Dan geven we u graag informatie om u verder te helpen.

Vragen kunnen betrekking hebben op vestiging, uitbreiding, vergunningen, bedrijfsverplaatsing of ondernemen in zwaar weer. Met vragen over ondernemen in de gemeente Lopik kunt u telefonisch contact opnemen via 0348 - 55 99 55. Hebt u een omgevingsvergunning nodig, dan kunt u dat zelf regelen via het Ondernemersloket. We raden u aan om toch eerst met de gemeente contact op te nemen.

Ondernemersverenigingen in Lopik

In Lopik zijn drie ondernemersverenigingen actief:

  • Op het bedrijventerrein De Copen is het overgrote deel van de gevestigde bedrijven lid van de bedrijvenvereniging De Copen.
    Zie Ondernemersvereniging De Copen
  • De ondernemersvereniging Lopik (OVL) staat open voor alle ondernemers in Lopik, dus ook uit de horeca en detailhandel, en behartigt hun belangen naar de gemeente en ook in de regio via het Platform Bedrijven Utrecht-West. Zie Ondernemersvereniging Lopik 
  • ZZP’ers kunnen zich aansluiten bij de ZZP vereniging voor IJsselstein, Krimpenerwaard, Lopik: ZZPIJL. Zie ZZP vereniging IJsselstein, Lopik en Schoonhoven

Zaken doen met het buitenland

Importeren en exporteren, menig ondernemer begeeft zich een keer op deze markt. Hoe het dan zit met vergunningen en heffingen leren deze sites:

Ondernemer in zwaar weer

Soms zit het een ondernemer tegen en raakt de onderneming in financiële problemen. Dan kunt u een beroep doen op een bijstandsregeling, met de regeling Bijzondere Bijstand Zelfstandigen (BBZ). Meer informatie en aanvragen: Bijstand voor zelfstandigen

Begeleiding bij ondernemen en het starten van een onderneming

De adviseurs van de stichting Ondernemersklankbord geven onpartijdig advies aan (startende) ondernemers. De adviseurs zijn veelal oud-ondernemers met jarenlange ervaring die graag ondernemers met hun ervaring bijstaan in eenklankbordtraject. Meer informatie over de voorwaarden: Ondernemersklankbord

Helpdesk voor ondernemers

De Kamer van Koophandel heeft, samen met andere partners zoals de Belastingdienst en de Raad voor Ondernemend Nederland (RVO) de site Ondernemersplein ingericht. Op deze site staat heel veel nuttige informatie voor ondernemers op allerlei terreinen. Ondernemers kunnen hun vraag ook per mail aan de KvK voorleggen: groei@kvk.nl of telefonisch (088) 585 22 22.

Vinden van personeel

Het wordt voor werkgevers steeds lastiger goed opgeleid personeel te vinden. Die vijver is meer dan overbevist. Het werkgeversservicepunt Lekstroom (WGSP WIL) kan werkgevers behulpzaam zijn bij het vinden van personeel. Het WGSP WIL kan voor goede begeleiding op de werkplek zorgen. Daarmee worden ook werknemers met enige afstand tot de directe arbeidsmarkt toch snel waardevolle krachten. Een aantal werkgevers in Lopik heeft hier al zijn voordeel mee gedaan. Meer informatie: Werkgeversservicepunt Lekstroom (WGSP)

Ondernemen in provincie Utrecht

Sommige ondernemers kunnen gebruikmaken van de subsidiemogelijkheden in de provincie Utrecht. Of u in aanmerking komt voor een subsidie zult u samen met de subsidiegever moeten beoordelen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de provincie: provinciale subsidies

Links naar meer informatie

Via onderstaande links kunt u meer informatie vinden over andere dan hiervoor genoemde onderwerpen.
Omgevingsloket
Bestemmingsplannen
Welstandseisen
Verordeningen
Gemeentegids
Algemene inkoopvoorwaarden gemeente Lopik
Veilig ondernemen op drukke plekken

Handel in het buitenland

www.nederlandwereldwijd.nl is gericht op Nederlanders wereldwijd die in of met het buitenland zaken willen doen, naar het buitenland willen reizen of in het buitenland (willen) wonen, werken, studeren. Beschikbaar in 6 talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees. Focus: het buitenland.

www.netherlandsandyou.nl is gericht op buitenlanders (in het buitenland) die in of met Nederland zaken willen doen, naar Nederland willen reizen, in Nederland willen wonen, werken, studeren of interesse hebben in Nederland. Beschikbaar in 12 talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Chinees en Russisch. En in een volgende fase ook Japans, Indonesisch, Arabisch en Turks. Focus: Nederland.

Nuttige informatie over ondernemen?

Kijk op de website van ondernemersplein.nl

           

Gemeentehuis

Bezoekadres:

Openingstijden

Raadhuisplein 1
3411 CH Lopik

Contactformulier

Postadres:

Postbus 50
3410 CB Lopik
Telefoon: 0348-559955 of 14 0348
E-mail: gemeente@lopik.nl

Openbare vergaderingen:

Commissie- en Raadsvergaderingen

Veilig mailen naar Lopik:

logo zivver klein

De gemeente Lopik gebruikt ZIVVER voor veilig mailen en bestanden delen.

Niet-privacygevoelige informatie kan zonder gebruik van ZIVVER worden gedeeld. Wilt u echter privacy-gevoelige informatie naar ons mailen en heeft u geen ZIVVER? 

Via deze link kunt u zonder Zivver op een veilige manier een e-mail sturen naar iemand bij de gemeente Lopik:

Mail ons veilig