Recreatie en toerisme

Home > Recreatie en toerisme

Recreatie en toerisme

In Lopik? Ja, ‘natuurlek’

Het prachtige poldergebied van Lopik met zijn langgerekte weteringen, de’copen’structuur, biedt talloze recreatieve mogelijkheden. Wandelroutes, fietsroutes, en als het streng vriest schaatstochten. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden: campings, camperplaatsen op boerenerven, B&B’s en zelfs hooiberghutten. Een veelzijdig aanbod, veel meer dan toeristen, en soms ook onze eigen inwoners beseffen.

De speciaal daarvoor ontwikkelde website www.lopiknatuurlek.nl biedt alle informatie over wat er maar te beleven is in Lopik. Op de site staat een actuele evenementenkalender. Tip: voeg deze website toe aan uw ’favorieten’. En nodig uw familie van elders eens uit voor een unieke wandelroute over de ’kaden’ in ons weidse polderlandschap.

Cultuur

De negen unieke dorpen van Lopik kennen een rijkgeschakeerd aanbod aan cultuurhistorische gebouwen. Alles over de cultuurhistorische waarden van Lopik vindt u terug op de website www.lopikopdekaart.nl. Deze site is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de stichting Kunst en Cultuur. De site probeert zo volledig mogelijk te zijn. Toch  ontbreekt  er nog kennis en doen we een beroep op  onze eigen inwoners. Dus daarom de oproep om snel een kijkje te nemen op deze website. En als er wat ontbreekt, om dan via de site de aanvullende gegevens toe te voegen.

Lopik in het Groene Hart

Lopik is een prima uitvalsbasis om het Groene Hart van Holland verder te verkennen. De historische stadjes Oudewater, Montfoort, IJsselstein en de zilverstad Schoonhoven liggen op fietsafstand. Een scala aan recreatieve mogelijkheden en voorzieningen vindt u op de websites www.groenehart.nl en www.struinenenvorsen.nl/. Ook sites om in uw favorieten op te nemen.

Naar de ’overkant’?

Een groot deel van het jaar vaart  het voet/fietsveer ‘De Overkant’ van Lopik naar de overkant, Ameide. Eveneens een unieke regio met een rijke natuur en cultuurhistorie. Denk maar aan de ’oude Hollandse Waterlinie’. Klik hier voor de vaartijden.

Lopik als uw (nieuwe) woonplaats?

De negen dorpen van Lopik kenmerken zich door rust, ruimte en  veel recreatieve mogelijkheden. Maar ook door korte verbindingen met de grote steden Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. En elk dorp heeft zijn eigen specifieke sfeer en cultuur. Wees welkom, voel u thuis!