Recreatie, toerisme

Home > Recreatie, toerisme

Recreatie, toerisme

De gemeente Lopik kenmerkt zich door rust en ruimte en heeft haar inwoners en toeristen heel wat te bieden. De negen parels van dorpen worden door kilometerslange zilveren weteringen en de rivier de Lek tot een uniek sieraad geregen, verpakt in het fluweel van weilanden en uiterwaarden.

Het is goed recreëren in Lopik. Fietsend, wandelend, schaatsend of varend genieten van fraaie uiterwaarden, besloten oeverwallen, open polderlandschap en kilometers lange lintbebouwing, boerderijen en monumentale panden? U doet het in Lopik!

Campings in boomgaarden, boerderijen met eigengemaakte geiten- en Goudse kaas, een ijsboerderij, bed&breakfast, hooiberghutten, een natuur- en klompenmuseum, een wipwatermolen, kunst, archeologie, relikwieën in kerken, (antiek)markten, viswater? U vindt het in Lopik!

Polsstokverspringen op topniveau op twee verschillende accommodaties? Uniek in de regio. U beleeft het in Lopik!

Lopik NatuurLek

Lopik wil onder het motto ‘Lopik NatuurLek’ nog meer mensen kennis laten maken met de schoonheid van dit unieke sieraad. Kortom, Lopik is een gemeente waar het goed toeven is. Niet alleen voor onze inwoners, maar voor iedereen die van Rust, Ruimte en Recreatie houdt. In Lopik NatuurLek! Op de website www.lopiknatuurlek.nl leest u alles over het veelzijdige aanbod van Lopik en de omgeving. Door de centrale ligging van Lopik ben je zo in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam. De historische stadjes Schoonhoven, Oudewater en IJsselstein liggen op fietsafstand.