Pilot tijdelijke maatregelen

In het voorjaar van 2020 hebben we tijdens de reconstructie van de Oost-West-fietsverbinding snelheidsremmende maatregelen geplaatst op de Lopikerweg Oost in de vorm van chicanes. Het doel van deze chicanes was het verlagen van de snelheid, zodat fietsers veiliger gebruik konden maken van de Lopikerweg Oost.

Vervolg op de tijdelijke maatregelen

Naar aanleiding van de pilot in het voorjaar van 2020 en enkele reacties van bewoners en weggebruikers, hebben we ervoor gekozen om voorlopig geen definitieve chicanes aan te brengen. In plaats daarvan kiezen we voor een vorm die de mogelijkheid biedt om de snelheidsremmende maatregelen aan te passen indien noodzakelijk. Op deze manier kunnen we het functioneren van de maatregelen monitoren, voordat we een definitieve locatie bepalen.

Planning

De snelheidsremmende maatregelen op de Lopikerweg Oost worden in verband met de verkeersveiligheid pas geplaatst in het voorjaar van 2022.

Meer informatie

De overzichtstekening en de diverse locaties van de chicanes vindt u onderaan deze pagina.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met onze werkvoorbereider Rohan Khatri. Hij is bereikbaar via e-mail rohan.khatri@lopik.nl en telefoonnummer 0348 - 55 99 03.