Is uw inkomen laag en zijn uw energiekosten hoog? Dan kan het Noodfonds Energie misschien een deel van uw energierekening betalen.

De steun geldt van oktober 2022 tot en met maart 2023. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier u zit. Het Noodfonds Energie wordt niet door de gemeenten (WIL) afgehandeld.

Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds sinds 7 februari jl. aanvragen voor de hele periode.

Wie kan steun aanvragen bij het Noodfonds Energie?

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dan is het bruto-inkomen per maand lager dan € 2.980,- (alleenstaand) of € 3.794,- (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld.
  • Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen.

Hoeveel steun krijgt een huishouden uit het Noodfonds na toewijzing?

Wordt uw aanvraag toegewezen? Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

Hoe aanvragen?

Het aanvragen kan alleen digitaal. Alle informatie over de aanvraag is te vinden op www.noodfondsenergie.nl(externe link) U kunt daar alvast controleren of u in aanmerking komt.

Komt u er zelf niet uit? Bekijk waar u terecht kunt voor hulp dichtbij(externe link). De gemeente Lopik (WIL) is niet betrokken bij de afhandeling.