Na de oproep voor de fotowedstrijd voor ons nieuwe gemeentemagazine, hebben we veel mooie inzendingen ontvangen. Er zijn in totaal 86 foto’s ingezonden. Uit alle inzendingen is een selectie gemaakt van de drie mooiste foto’s. Een hele klus voor de jury, bestaande uit wethouder Gerrit Spelt (voorzitter) en Aruna Jiawon, Paul Willers, Sandra Köhler en Marlene de With, medewerkers van de gemeente Lopik.

De jury zag bijzondere en fraaie foto’s en heeft uiteindelijk drie winnaars gekozen:

De eerste prijs is gewonnen door Mirjam Boumans. Een prachtige foto van de kenmerkende linten van de gemeente Lopik. Een foto met een goede compositie, de langerektheid van de linten komt prachtig tot uitdrukking en de spiegeling in het water versterkt dat nog eens. Je kijkt automatisch naar de "verte". En de complementaire kleuren blauw en geel zorgen voor een "krachtig" beeld.

De tweede prijs gaat naar Ton Klever. Ook een prachtige foto van de linten waarbij door het warme zonlicht vooral de rust extra wordt benadrukt. En dat in de "groene" setting van Lopik.

2e prijs Ton Klever

De derde prijs is voor Karin Verhoef met een tafereel dat zo typisch Lopik is. Fietsen langs de Lek en dan onderweg op een bankje even genieten van het landschap. Automatisch komt de legendarische dichtregel van Marsman in je op bij het zien van deze foto: “Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan.”

3e prijs Karin Verhoef

De winnende foto is een jaar lang te bewonderen op de cover van het nieuwe Gemeentemagazine dat vanaf augustus 2022 wordt uitgegeven. Ook de andere foto’s krijgen een mooie plek in het magazine.