Arbeidsmarkt

WerkgeversServicePunt (WSP) Lekstroom

Werkgeverservicepunt Lekstroom biedt kosteloos advies en ondersteuning bij werving en inzet van vakkundig personeel. WSP Lekstroom is actief voor werkgevers en kandidaten in de gemeenten Lopik, Houten, Nieuwegein en IJsselstein. 

Voor meer informatie kunt u terecht op: WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht | WIL werk en inkomen Lekstroom (wil-lekstroom.nl).

Project WESS - Werk & Studie Statushouders

Het project WESS (Werk & Studie Statushouders) begeleidt statushouders uit IJsselstein en Lopik in hun zoektocht naar werk. En met succes!

Veel statushouders uit IJsselstein en Lopik zijn succesvol aan het werk. Waar landelijk gezien slechts 10-30% van de statushouders een baan hebben, ligt dat percentage in IJsselstein en Lopik tussen de 60-80% binnen 4 jaar na binnenkomst in de gemeente. 

Doel van het Project WESS is om nieuwkomers duurzaam naar werk en of studie te helpen. Werk waar ze ervaring in hebben, wat ze leuk vinden en waar ze zich in kunnen ontwikkelen. Omdat vacatures soms niet goed aansluiten bij hetgeen de statushouder kan bieden, zoekt Wess vooral vanuit de kennis, kunde en het potentieel van de statushouder naar het juiste bedrijf en de juiste baan.

Interesse om verder te praten en te kijken wat WESS voor de inclusiviteit binnen uw bedrijf kan betekenen? Neem voor meer informatie contact op met Pauline Grünberg van WESS

E-mail: pauline@wess.work
Telefoonnummer: 06-53 80 98 38