Op woensdag 24 april 2024 opent zwembad Lobeke om 13.30 uur haar deuren voor het nieuwe zwemseizoen. De online voorverkoop start op maandag 1 april. Via de website kunt u uw abonnementen, 10-badenkaarten en losse kaartjes bestellen.. De voorverkoop kan ook aan de kassa van het zwembad op vrijdag 19 april, maandag 22 april en dinsdag 23 april van 09.00 – 16.00 uur.

Gratis zwemmen voor kinderen t/m 12 jaar

Ben je 12 jaar of jonger en woon je in één van de negen kernen van de gemeente Lopik? Dan kan je dit jaar gratis zwemmen! Met het jeugdabonnement mogen kinderen die op 24 april 2024 (peildatum) 12 jaar of jonger zijn, het hele seizoen gratis komen zwemmen in zwembad Lobeke. Dit jaar komen ook kinderen die niet in de gemeente Lopik wonen, maar wel in de gemeente Lopik naar school gaan in aanmerking voor het gratis zwemmen. Dit jaar komen alle basisschoolkinderen van de gemeente Lopik in aanmerking voor het gratis abonnement. Woon je bijvoorbeeld niet in de gemeente Lopik maar zit je hier wel op school meld je dan aan bij je basisschooldirecteur.
 

Maak een afspraak voor leeftijd- en woonplaatscheck

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is op het gemeentehuis bij Burgerzaken een check te laten doen op je leeftijd en woonplaats. Je kunt hiervoor een afspraak maken via onze website. Op woensdag 20 maart en woensdag 27 maart a.s. van 13.00 – 20.00 uur is Burgerzaken speciaal geopend voor de leeftijd- en woonplaatscheck. Kom zoveel mogelijk op één van deze dagen naar het gemeentehuis. Lukt het echt niet, dan kun je natuurlijk ook op een andere dag een afspraak maken via onze website.


Voor de leeftijd- en woonplaatscheck heb je nodig:

  • Kom je zelf naar de afspraak, neem dan je eigen geldig legitimatiebewijs mee (identiteitskaart of paspoort)
  • Komt een ouder/verzorger naar de afspraak (dat kan met of zonder kind(eren), dan neemt deze zijn of haar een eigen geldig legitimatiebewijs mee (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs). Deze ouder/verzorger kan voor meerdere kinderen een voucher voor het jeugdabonnement aanvragen.

Jeugdabonnement aanvragen

Nadat je de leeftijd- en woonplaatscheck hebt gedaan, ontvang je voor de start van de online verkoop een vouchercode via de e-mail. Met deze kun je het gratis jeugdabonnement aanvragen. Dat kan binnenkort via https://zwembadlopik.nl/Verkoop/(externe link) en natuurlijk bij de kassa van het zwembad.
 

Bestel online abonnementen en/of kaarten

Vanaf maandag 1 april a.s. kunt u ook online abonnementen, zwemleskaarten, 10-badenkaarten en losse kaartjes bestellen. Zorg ervoor dat u alle persoonsgegevens en een digitale foto bij de hand heeft als u een bestelling gaat doen. De betaling gaat via iDeal. Op de website van het zwembad vindt u alle informatie en ook een handleiding waarin wordt uitgelegd hoe u online producten kunt bestellen.
 

  • U kunt abonnementen en/of zwemleskaarten online bestellen. Heeft u nog geen fysiek pasje dan kunt u deze tijdens de verkoopdagen op vrijdag 19 april, maandag 22 april en dinsdag 23 april tussen 09.00 en 16.00 uur kunt ophalen bij het zwembad.
     
  • Bestelt u online 10-badenkaarten en losse kaartjes dan ontvangt u een e-mail met daarin een QR-code. Deze QR-code is uw toegangsbewijs.
     

Let op! De pas is voorzien van een chip zodat de pas meerdere jaren gebruikt kan worden. Bewaar uw pas goed, want deze kunt u namelijk volgend jaar weer gebruiken. Waardeer de pas dan eenvoudig via de website weer op! Raak de pas niet kwijt en/of maak er geen gaten in (dit maakt de pas onbruikbaar). Aan een vervangende pas zijn kosten(externe link) verbonden. Zonde van uw geld en het milieu!
 

Zwemlessen

Zwemlessen voor het A-diploma worden gegeven aan kinderen die vanaf 1 januari 2024 minimaal 5 jaar zijn. De indeling van de zwemlessen voor het A-diploma vindt plaats tijdens het voorzwemmen op donderdag 25 april en vrijdag 26 april tussen 17.00 en 19.00 uur. De dag waarop het kind moet komen voorzwemmen hoort u nadat u uw zwemleskaart heeft aangeschaft. De leskaart is inclusief deelname aan het diplomazwemmen.
 

Maatschappelijke waarde belangrijk

Stichting Vrienden van Lobeke en de gemeente vinden naast aandacht voor zakelijke exploitatie, meer aandacht voor ‘maatschappelijke exploitatie’ belangrijk. De samenwerking met WerkwIJss en het Lokaal werkteam worden dit jaar voortgezet. Het zwembad wordt door de week net als vorig jaar schoongemaakt door medewerkers van WerkwIJss. De schoonmaakwerkzaamheden vinden elke werkdag plaats tussen 06.30 en 08.30 uur en op maandag en dinsdag ook tussen 12.00 en 13.00 uur. In het weekend verzorgt het zwembadpersoneel de schoonmaak zelf. De werkervaringsplaats voor de kassawerkzaamheden is vorig jaar erg succesvol geweest en ook dit jaar is er weer ruimte voor inwoners van Lopik en IJsselstein om met behoud van uitkering ervaring op te doen. De medewerkers worden begeleid met als doel door te kunnen stromen naar regulier betaald werk.

 

Rookvrije zone

Het zwembad heeft een rookvrije zone. Dat betekent dat in het zwembad beperkt mag worden gerookt.
 

Meer informatie
Wilt u meer informatie over tarieven, openingstijden en tijdstippen van de zwemlessen? Kijk dan op www.zwembadlopik.nl,(externe link) bel (0348) 55 17 21 of stuur een e-mail naar zwembad@lopik.nl