Op zaterdag 29 april 2023 opent zwembad Lobeke haar deuren voor het nieuwe zwemseizoen. Vanaf dit jaar is het mogelijk om abonnementen, zwemleskaarten, 10-badenkaarten en losse kaartjes ook via de website te bestellen. De start van deze online verkoop is op aanstaande maandag 3 april. Abonnementen en (zwem)kaarten kunnen ook aan de kassa van het zwembad worden gekocht, dat kan op maandag 24 april, dinsdag 25 april en woensdag 26 april a.s. van 09.00 – 16.00 uur.

Gratis zwemmen voor kinderen t/m 12 jaar

Ben je 12 jaar of jonger en woon je in één van de negen kernen van de gemeente Lopik? Dan kun je dit jaar gratis zwemmen! Met het jeugdabonnement mogen kinderen die op 29 april 2023 (peildatum) 12 jaar of jonger zijn, het hele seizoen gratis komen zwemmen in zwembad Lobeke.

Maak afspraak voor leeftijd- en woonplaatscheck

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is op het gemeentehuis bij Burgerzaken een check te laten doen op je leeftijd en woonplaats. Je kunt hiervoor een afspraak maken via onze website. Op woensdag 22 maart en woensdag 29 maart a.s. van 13.00 – 20.00 uur is Burgerzaken speciaal geopend voor de leeftijd- en woonplaatscheck. Kom zoveel mogelijk op één van deze dagen naar het gemeentehuis. Lukt het echt niet, dan kun je natuurlijk ook op een andere dag een afspraak maken via onze website.

Voor de leeftijd- en woonplaatscheck heb je nodig:

  • Kom je zelf naar de afspraak, neem dan je eigen geldig legitimatiebewijs mee (identiteitskaart of paspoort)
  • Komt een ouder/verzorger naar de afspraak (dat kan met of zonder kind(eren), dan neemt deze zijn of haar een eigen geldig legitimatiebewijs  mee (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs). Deze ouder/verzorger kan voor meerdere kinderen een voucher voor het jeugdabonnement aanvragen.  

Jeugdabonnement aanvragen

Nadat je de leeftijd- en woonplaatscheck hebt gedaan, ontvang je twee werkdagen later een vouchercode via de e-mail. Met deze kun je het gratis jeugdabonnement aanvragen. Dat kan zowel online(externe link) als bij de kassa van het zwembad.

Bestel online abonnementen en/of kaarten

Vanaf maandag 3 april a.s. kunt u ook online(externe link) abonnementen, zwemleskaarten, 10-badenkaarten en losse kaartjes bestellen. Zorg ervoor dat u alle persoonsgegevens en een digitale foto bij de hand heeft als u een bestelling gaat doen. De betaling gaat via iDeal. Op de website van het zwembad vindt u alle informatie en ook een handleiding waarin wordt uitgelegd hoe u online producten kunt bestellen.

  • Bestelt u online abonnementen en/of zwemleskaarten dan ontvangt u een fysiek pasje die u tijdens de verkoopdagen op maandag 24 april, dinsdag 25 april en woensdag 26 april a.s. tussen 09.00 en 16.00 uur kunt ophalen.
  • Bestelt u online 10-badenkaarten en losse kaartjes dan ontvangt u een e-mail met daarin een QR-code. Deze QR-code is uw toegangsbewijs.  

Let op! Het fysieke pasje dat u ontvangt, is meerdere jaren geldig. Gooi het pasje daarom aan het einde van het zwemseizoen niet weg, maar bewaar het voor volgend jaar.

Zwemlessen

Zwemlessen voor het A-diploma worden gegeven aan kinderen die vanaf 1 januari 2023 minimaal 5 jaar zijn. De indeling van de zwemlessen voor het A-diploma vindt plaats tijdens het voorzwemmen op maandag 1 mei en dinsdag 2 mei tussen 17.00 en 19.00 uur. De dag waarop het kind moet komen voorzwemmen hoort u nadat u uw zwemleskaart heeft aangeschaft. De leskaart is inclusief deelname aan het diplomazwemmen. Het afzwemgeld wordt niet terugbetaald als er niet mag worden afgezwommen.

Maatschappelijke waarde belangrijk

Stichting Vrienden van Lobeke vindt naast aandacht voor zakelijke exploitatie, meer aandacht voor ‘maatschappelijke exploitatie’ belangrijk. Daarom worden taken binnen het zwembad anders ingedeeld. Hiervoor is samenwerking gezocht met WerkwIJss** en het Lokaal werkteam en zijn er mogelijkheden ontstaan voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het zwembad wordt door de week voortaan schoongemaakt door medewerkers van WerkwIJss. De schoonmaakwerkzaamheden vinden elke werkdag plaats tussen 06.30 en 08.30 uur en op maandag en dinsdag ook tussen 12.00 en 13.00 uur. In het weekend verzorgt het zwembadpersoneel de schoonmaak zelf.

Voor kassawerkzaamheden is een zogenaamde werkervaringsplaats gestart. Op die manier kunnen inwoners van Lopik en IJsselstein met behoud van uitkering ervaring op doen, wennen aan structuur en eventueel aanvullend een cursus volgen. Medewerkers worden begeleid met als doel door te kunnen stromen naar regulier betaald werk.

Temperatuur badwater naar 22oC en douchen met munt

Helaas heeft ook zwembad Lobeke te maken met hoge energiekosten. Daarom zijn er twee maatregelen genomen om energiekosten te besparen:   

  • De temperatuur van het zwembad gaat met 1 graad omlaag naar 22oC. Dit levert een besparing op van 850m3 gas;

  • Om het gasverbruik van de warme douches verder te beperken komt er een muntsysteem. Aan de kassa koop je voor €0,50 een douchemunt waarmee je 2 minuten warm water hebt. Tijdens het leszwemmen kan er wel gratis warm worden gedoucht.

Rookvrije zone

Het zwembad heeft een rookvrije zone. Dat betekent dat in het zwembad beperkt mag worden gerookt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over tarieven, openingstijden en tijdstippen van de zwemlessen? Kijk dan op www.zwembadlopik.nl(externe link), bel (0348) 55 17 21 of stuur een e-mail naar zwembad@lopik.nl