De energiecoach helpt u energie besparen

De gemeente Lopik en Stichting Duurzaam Lopikerwaard helpen inwoners energie besparen. Hoe meer u bespaart, hoe lager de energierekening!

Inwoners met een bescheiden inkomen kunnen de hulp inschakelen van een gratis energiecoach.

Wat kan de energiecoach voor u doen?

De energiecoach geeft u tips hoe u energie kunt besparen in huis. En met sommige dingen kan de coach de helpende hand bieden. Voorbeelden zijn een infrarooddeken of -kussen, brievenbusborstel, kierafdichting, radiatorventilator, ledlampen, waterbesparende douchekop, energiemeter om zowel gas als elektra te monitoren, pompschakelaar voor de vloerverwarming, leidingisolatie, stand-by-killer, kozijnfolie, gordijnen, vervanging elektrische apparatuur als oude koelkast en vrieskist, vervanging oude mechanische ventilatie, juiste afstelling van de CV etc. Beschikt u over een eigen woning dan behoort zelfs bodemisolatie, vloerisolatie en muurisolatie tot de mogelijkheden.

Het advies is gratis, en ook de materialen die worden aangebracht zijn gratis.

Wie kan de gratis hulp van de energiecoach aanvragen?

Inwoners die recht hebben op de energietoeslag kunnen ook de hulp van de energiecoach aanvragen. Als u eerder een energietoeslag heeft ontvangen, krijgt u vanzelf bericht over het aanvragen van energiecoaches.

Heeft u nog niet eerder energietoeslag aangevraagd? Er is in 2023 weer een mogelijkheid voor mensen met een laag inkomen. Vraag deze dus éérst aan via WIL voordat u een aanvraag doet voor de energiecoach.

Aan de afspraken met de energiecoach en het installeren van de  maatregelen zijn voor u geen kosten verbonden.

Hoe werkt het?

  • Om gebruik te maken van een energiecoach neemt u contact op met Stichting Duurzaam Lopikerwaard via het e-mailadres: info@duurzaamlopikerwaard.nl of via www.duurzaamlopikerwaard.nl/contact/
  • Duurzaam Lopikerwaard maakt een afspraak met u.
  • De energiecoach kijkt samen met u naar energiebesparende maatregelen en geeft u advies over uw energieverbruik.
  • Duurzaam Lopikerwaard plant een afspraak met u in om de maatregelen (waar mogelijk) te installeren.
  • Deze actie loopt tot 31 december 2024.

Uw gegevens

De gemeente Lopik en Duurzaam Lopikerwaard gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Als u contact opneemt met Stichting Duurzaam Lopikerwaard, dan worden uw gegevens door de stichting alleen gebruikt voor deze actie en daarna vernietigd.

Heeft u nog vragen?

Stuur een e-mail naar duurzaam@lopik.nl.