Grote idealen

Op 3 april 1960 sloten de toenmalige burgemeesters Cappelli van Sarsina, Joyon van Lezoux en Schuman van Lopik de jumelageovereenkomst die de drie gemeenten op vriendschappelijke basis aan elkaar verbond. De drie grondleggers van onze jumelage brachten grote idealen naar voren, zoals het ideaal van de vrede, de gerechtigheid, het onderlinge begrip en de eerlijkheid. Die grote idealen zijn stapje voor stapje verwezenlijkt en hecht tot stand gekomen. Later is de jumelage uitgebreid, verdiept en versterkt met de gemeente Grebenstein.

Zo’n jumelage overbrugt afstanden, verbindt culturen en schept banden. Ieder jaar worden er uitwisselingen tussen de bevolking van deze plaatsen georganiseerd. Ook kunnen bepaalde beroepstakken bij elkaar op bezoek komen om technieken of werkwijzen van elkaar te leren.

Stichting Jumelage Lopik

In 1988 is de Stichting Jumelage Lopik opgericht. Deze stichting heeft de uitvoerende taak van de jumelage in handen en organiseert de officiële en jeugduitwisselingen tussen de gemeenten. Op de website van de Stichting Jumelage Lopik kunt u lezen wanneer en waar er een uitwisseling plaatsvindt en hoe u zich voor een uitwisseling kunt opgeven als deelnemer of als gastgezin. Ook vindt u meer informatie in onderstaande folder van de Stichting Jumelage Lopik.

Contactpersoon Stichting Jumelage Lopik

Secretaris: de heer R. Zopfi
Vrijheidslaan 6, 3411 GG Lopik
Tel. 0348 - 55 15 57 / 06 - 20 97 37 44
www.jumelagelopik.nl

Document download informatie