Als u iemand kent in uw omgeving die een lintje verdient, dan kunt u die persoon voordragen.

Overal in Nederland zetten mensen zich in voor vele doelen. Denk aan de vele vrijwilligers die actief zijn binnen allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied. Mensen die door hun inzet verenigingen
draaiend houden en organisaties toegankelijk maken voor de samenleving. Deze mensen komen ook in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daar voor zorgen. 

Hoe werkt het?

De Lintjesregen vindt jaarlijks plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag. De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens deze 'Lintjesregen'.

  • Als u iemand wilt voordragen voor de Lintjesregen van het volgend jaar, wees er dan op tijd bij. De uiterste inleverdatum is in de gemeente Lopik 1 juli van dit jaar.
  • Als het gaat om een tussentijdse onderscheiding, doe dan uw voorstel uiterlijk 6 maanden vóór de gewenste datum.

Het is aan te bevelen vooraf overleg te plegen met de gemeente Lopik of het voorstel haalbaar is en zo ja, over de wijze van indienen van het voorstel.

Wat moet ik doen?

  • Het is aan te bevelen vooraf overleg te plegen met de gemeente Lopik of het voorstel haalbaar is en zo ja, over de wijze van indienen van het voorstel.
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanriëtte Bergstra via telefoonnummer 0348 - 55 99 93 of e-mail: hanriette.bergstra@lopik.nl
  • Uitgebreide informatie over alle aspecten van het Nederlandse decoratiestelsel kunt u vinden op Lintjes.nl(externe link).