Leerlingenvervoer is vervoer van en naar school voor kinderen die niet zelf naar school kunnen komen. Bijvoorbeeld door een handicap, ziekte, gedragsproblemen of omdat de school te ver weg ligt.

Het Breed Sociaal Loket regelt leerlingenvervoer. Daarvoor heeft de gemeente een contract afgesloten met Noot(externe link). Het Breed Sociaal Loket biedt verschillende vergoedingen voor de vervoerskosten van uw kind. Het gaat daarbij altijd om vervoer tussen uw woonadres en de passende school die het dichtst bij is. Er is een vergoeding voor:

  • de fiets
  • het zelf wegbrengen en ophalen van uw kind
  • voor (aangepast) vervoer met bus of taxi
  • voor openbaar vervoer

De medewerkers van het Breed Sociaal Loket informeren u graag over de bestaande regelingen. Zie onderaan deze pagina het document met veel gestelde vragen.

Bel of mail ons

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van leerlingenvervoer? Neem dan contact op met het Breed Sociaal Loket via telefoonnummer 0348 - 55 99 55 of via het e-mailadres leerlingenvervoer@lopik.nl

Wilt u direct een aanvraag doen voor het leerlingenvervoer? Vul dan het aanvraagformulier compleet in en stuur deze op naar de gemeente Lopik.

Breed Sociaal Loket gemeente Lopik
Postbus 50
3410 CB Lopik