Bent u benieuwd of uw (over)buren een (omgevings)vergunning hebben aangevraagd en/of de gemeente Lopik de aangevraagde vergunning heeft verleend? Of wilt u weten of en tot wanneer een bestemmingsplan ter inzage ligt?

Gemeenten in Nederland zijn vanaf 1 juli 2021 op grond van de Wet elektronische publicaties verplicht alle officiële gemeentelijke regelgeving en bekendmakingen/kennisgevingen digitaal bekend te maken. Bekendmakingen zijn bijvoorbeeld verordeningen, beleidsstukken, verkeersbesluiten, een nieuw bestemmingsplan, een (omgevings)vergunning voor een verbouwing, het plaatsen van een dakkapel of het slopen van een gebouw. 

De bekendmakingen/kennisgevingen van de gemeente Lopik zijn te vinden op https://zoek.officielebekendmakingen.nl

Een overzicht van de regelgeving van de gemeente Lopik is te vinden via regelgeving gemeente Lopik.

Actueel en juist

De gemeente Lopik is verantwoordelijk voor de inhoud van haar eigen bekendmakingen/kennisgevingen, alsmede ook de bekendmakingen daarvan. De gemeente doet er alles aan deze informatie actueel en juist te houden. Indien er (mogelijk) iets niet juist is, hoort de gemeente dat graag.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van wat er in uw omgeving speelt? Dat kan via de digitale service van de overheid genaamd ‘Berichten over uw buurt’. Via de website www.overheid.nl kunt u zich abonneren op een e-mailservice en/of berichten online bekijken. Dat kan via Zoek naar berichten of Blijf op de hoogte.

Berichten over uw Buurt 

Veel besluiten die de overheid neemt, hebben direct invloed op uw dorp of buurt.  De gemeente en andere overheidsorganisaties zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’. Vanaf week 25 (17 t/m 21 juni) ontvangt u deze elke week via de e-mail. Met deze e-mail wil de overheid u beter informeren over zaken die spelen in uw eigen buurt, zoals welke verbouwing uw buren aan hun huis laten uitvoeren of welke boom in uw straat gekapt wordt. Ook wordt het hiermee duidelijk hoe u inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt indienen. 

Iedere inwoner van Nederland van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij Mijn Overheid krijgt eerst een welkomstmail. Hierin staat alle informatie die u nodig heeft. Via Mijn Overheid kunt u instellen hoe vaak u de e-mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Wilt u geen e-mails ontvangen? Dan kunt u zich direct en eenvoudig weer afmelden. 

Wilt u meer weten over ‘Berichten over uw Buurt’? Kijk dan op www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt/rondom-uw-woonadres en op www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt/rondom-uw-woonadres/veelgestelde-vragen.

Service op papier (het huis-aan-huisblad)

Omdat niet iedereen internet heeft, geeft de gemeente Lopik wekelijks een (korte) weergave van de publicaties van alle verplichte officiële regelgeving en bekendmakingen/kennisgevingen in het huis-aan-huisblad. Ter verduidelijking wordt aangegeven dat de publicaties op officielebekendmakingen.nl de juridisch geldende publicaties zijn zoals per 1 juli 2021 verplicht. De publicaties in het huis-aan-huisblad zijn slechts informatief voor zover het een publicatie betreft zoals hierboven bedoeld.