Bent u benieuwd of uw (over)buren een (omgevings)vergunning hebben aangevraagd en/of de gemeente Lopik de aangevraagde vergunning heeft verleend? Of wilt u weten of en tot wanneer een bestemmingsplan ter inzage ligt?

Gemeenten in Nederland zijn vanaf 1 juli 2021 op grond van de Wet elektronische publicaties verplicht alle officiële gemeentelijke regelgeving en bekendmakingen/kennisgevingen digitaal bekend te maken. Bekendmakingen zijn bijvoorbeeld verordeningen, beleidsstukken, verkeersbesluiten, een nieuw bestemmingsplan, een (omgevings)vergunning voor een verbouwing, het plaatsen van een dakkapel of het slopen van een gebouw. 

De bekendmakingen/kennisgevingen van de gemeente Lopik zijn te vinden op https://zoek.officielebekendmakingen.nl(externe link)

Een overzicht van de regelgeving van de gemeente Lopik is te vinden via regelgeving gemeente Lopik(externe link).

Actueel en juist

De gemeente Lopik is verantwoordelijk voor de inhoud van haar eigen bekendmakingen/kennisgevingen, alsmede ook de bekendmakingen daarvan. De gemeente doet er alles aan deze informatie actueel en juist te houden. Indien er (mogelijk) iets niet juist is, hoort de gemeente dat graag.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van wat er in uw omgeving speelt? Dat kan via de digitale service van de overheid genaamd ‘Berichten over uw buurt’. Via de website www.overheid.nl(externe link) kunt u zich abonneren op een e-mailservice en/of berichten online bekijken. Dat kan via Zoek naar berichten(externe link) of Blijf op de hoogte(externe link).

Service op papier (het huis-aan-huisblad)

Omdat niet iedereen internet heeft, geeft de gemeente Lopik wekelijks een (korte) weergave van de publicaties van alle verplichte officiële regelgeving en bekendmakingen/kennisgevingen in het huis-aan-huisblad. Ter verduidelijking wordt aangegeven dat de publicaties op officielebekendmakingen.nl(externe link) de juridisch geldende publicaties zijn zoals per 1 juli 2021 verplicht. De publicaties in het huis-aan-huisblad zijn slechts informatief voor zover het een publicatie betreft zoals hierboven bedoeld.