Het coronavirus zorgt voor een onzekere tijd. Veel is onduidelijk, het is een spannende tijd en soms ook eenzaam.

Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met autisme, hun naasten, maar ook ouderen en andere kwetsbare mensen kunnen het extra moeilijk hebben in deze tijd.

De ondersteuning van MEE gaat gewoon door. Juist nu wil MEE een extra luisterend oor bieden en vragen beantwoorden waar het kan. Dus heb je een hulpvraag? Bel of mail MEE!

Denk bijvoorbeeld aan:

  • vragen over opvoeding en (school)begeleiding van je kind;
  • vragen over werk en geld: welke regelingen zijn er? Ik zit nu thuis; hoe zit het dan nu met mijn salaris?;
  • ondersteuning bij contact met organisaties; bij wie kan ik terecht? Wat is er open en wat niet?;
  • ondersteunen bij moeilijke telefoontjes;
  • helpen met het schrijven van een e-mail;
  • mensen uit de omgeving om hulp vragen;
  • of vrijwilligers benaderen; hulp bij boodschappen.

Je ziet hier wat voorbeelden van situaties waarin MEE de afgelopen dagen kon helpen:

“Het is een stressvolle tijd nu mijn twee kinderen met autisme fulltime thuis zijn. Van cliëntondersteuner Sanne kreeg ik een paar goede tips hoe ik thuis een goed dagritme voor mijn kinderen kan creëren.”

“Ik heb een licht verstandelijke beperking en door alle het nieuws over het coronavirus snapte ik er niets meer van. Mocht ik nu nog wel naar buiten om boodschappen te doen? Toen ik Mark van MEE belde, kon hij me duidelijk uitleggen wat er aan de hand is en vertellen wat wel en niet mag”.

“Ik ben net terug uit een verslavingskliniek. Maar alle bijeenkomsten en huisbezoeken zijn stopgezet. Ik voelde me echt eenzaam. Ik vind het erg fijn dat ik MEE kan bellen voor een luisterend oor”.

Dus bel gerust naar MEE met je vragen of problemen. Zij helpen graag, binnen de mogelijkheden die er zijn. MEE is telefonisch en per e-mail bereikbaar via telefoonnummer 030 - 264 22 00 en e-mail info@mee-ugv.nl.

Logo MEE