Zorgt u voor een ouder, partner, vriend(in), kind, buurman, buurvrouw en heeft u hulp nodig om deze rol vol te houden? Dan kunt u terecht bij het steunpunt mantelzorg van Stichting Pulse. Het steunpunt biedt:

  • Informatie en advies
  • Emotionele ondersteuning
  • Praktische hulp
  • Cursussen om bepaalde vaardigheden aan te leren
  • Respijtzorg
  • Lotgenotengroepen mantelzorg

Respijtzorg

Wilt u uw mantelzorgtaken tijdelijk overdragen aan een ander, dan kunt u respijtzorg krijgen. Respijtzorg betekent dat iemand tijdelijk uw mantelzorgtaken volledig overneemt, bijvoorbeeld als u een middag weg wilt of met vakantie gaat. Dat kan een beroepskracht of een professional zijn. Respijtzorg wordt ook wel vervangende zorg genoemd. Respijtzorg kan voor een enkele keer zijn, maar ook structureel, bijvoorbeeld een dagdeel per week of een weekend per maand. Er kan iemand in huis komen bij degene die zorg nodig heeft, maar respijtzorg kan ook opvang buitenshuis zijn, bijvoorbeeld in de vorm van dagopvang of verblijf in een logeerhuis.

Lotgenotengroepen

Er zijn verschillende lotgenotengroepen voor mantelzorgers bij het steunpunt mantelzorg. In een lotgenotengroep kunt u ervaringen delen. Verder ondersteunen de leden elkaar op allerlei manieren, bijvoorbeeld met praktische tips. Er zijn lotgenotengroepen in Benschop, Lopik en IJsselstein.

Bel of mail Pulse

Heeft u hulp nodig om de zorg voor een ander vol te houden? Neem dan contact op met Stichting Pulse, locatie Lopik:
Coördinator Ilse Nederend. Telefoon 0348 - 79 20 06 of mail naar i.nederend@stichting-pulse.nl

Meer informatie kunt u ook vinden op www.stichting-pulse.nl