Relatie- en scheidingsspreekuur

De gemeente Lopik start met ingang van woensdag 1 mei met een inloopspreekuur voor inwoners die vragen hebben over hun partnerrelatie of scheiding. Vooraf een afspraak maken is niet nodig, inwoners kunnen gewoon binnenlopen.

Heb je vragen over hoe je je relatie met je partner verbetert of versterkt? Of vragen over je samengestelde gezin of over een scheiding? Bijvoorbeeld hoe je de kinderen vertelt dat jullie gaan scheiden, over het maken van een ouderschapsplan, of over wonen, wettelijke zaken en geld? Deze vragen kun je stellen op het gratis relatie- en scheidingsspreekuur. Het spreekuur is er ook voor het vinden van de juiste ondersteuning of trainingen en cursussen rond relatie en scheiding.

Luisterend oor

De medewerkers van het spreekuur bieden een luisterend oor en kunnen helpen weer zicht te krijgen op wat er in de relatie speelt of nodig is. Ze geven deskundig advies en weten wat het aanbod is in de gemeente voor ondersteuning. Ook kunnen ze doorverwijzen, bijvoorbeeld naar een training die helpt om de partnerrelatie te verbeteren of naar een andere gescheiden ouder via Ouders voor Elkaar. Maar ook naar een mediator, advocaat of hulp voor de kinderen bij een scheiding.

Data en tijden spreekuur

Het spreekuur wordt gehouden op de volgende woensdagen: 
1 en 29 mei, 26 juni en 24 juli 2024. Tijd: 09.30-11.30 uur.

En op de volgende maandagen: 
13 mei, 10 juni en 8 juli 2024. Tijd: 15.30-17.30 uur. 

Adres: Dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6, 3411 DJ Lopik.

Waarom een relatie- en scheidingsspreekuur?

In de gemeente Lopik besteden we aandacht aan relaties en scheiding om de situatie van partners en vooral ook kinderen te verbeteren. Een scheiding is voor ouders en kinderen vaak een heftige gebeurtenis. Als ouders ondersteuning krijgen om hun relatie te verbeteren, verbetert ook de situatie van het kind. Is een scheiding onvermijdelijk, dan kunnen de medewerkers van het spreekuur partners ondersteunen bij het goed uit elkaar te gaan.