Renovatie speelplaats Graaf Floris IV-weg, Willige-Langerak

De gemeente Lopik laat jaarlijks alle openbare speelplaatsen in de gemeente inspecteren op kwaliteit en veiligheid. Zowel van de speeltoestellen als de bijbehorende ondergronden. Het is nodig dat de speelplaats aan de Graaf Floris IV-weg in Willige Langerak wordt gerenoveerd.

Vervangen speeltoestellen en herinrichten speelplaats

Het vervangen van de speeltoestellen biedt de mogelijkheid om de speelplaats anders in te richten. De buurtvereniging van Willige Langerak is betrokken bij het herinrichten van de speelplaats. Binnenkort informeren wij u verder.

Verwijderen speel- en klimtoestel in week 21

Om de veiligheid te waarborgen wordt in week 21 (week van 22 mei) het bestaande speel- en klimtoestel verwijderd. De andere speeltoestellen verwijderen we als de nieuwe toestellen worden geplaatst.

Klim- en speeltoestel met rode glijbaan

Te verwijderen speel- en klimtoestel

Speelplaats Eksterstraat te Benschop

Vervangen twee speeltoestellen

Twee toestellen in de speelplaats aan de Eksterstraat worden vervangen. Het gaat om het klim- en speeltoestel en het speelhuisje. We zijn hierover in gesprek met enkele betrokken bewoners. Binnenkort informeren we u verder.

Klim- en speeltoestel met trapje en rode glijbaan

Klim- en speeltoestel

Speelhuisje met tafeltje en bankjes

Speelhuisje

Verwijderen van klim- en speeltoestel en speelhuisje week 21

Het klim- en speeltoestel en het speelhuisje zijn afgekeurd tijdens de jaarlijkse inspectie. Voor de veiligheid worden deze toestellen in week 21 verwijderd.

Planning

De gedeeltelijke herinrichting staat gepland voor de zomer van 2023.