Toeristische bewegwijzering verbetert de herkenbaarheid en vindbaarheid van toeristische en recreatieve locaties en de locaties waar je streekproducten kunt kopen in de gemeente Lopik. 

Aanvragen nieuwe verwijzingsborden

Als eigenaar van een toeristisch-recreatieve voorziening of als verkooppunt van streekproducten kunt u een verwijzingsbord (bruin bord) aanvragen bij de gemeente Lopik. Dit kan via het aanvraagformulier. Uw aanvraag wordt getoetst aan de Notitie uniforme recreatieve bewegwijzering, die in maart 2024 opnieuw is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lopik. Deze notitie geldt als leidraad voor de invoering van de uniforme recreatieve bewegwijzering.

Prijs

De gemeente Lopik regelt de vergunning, levert de palen, het bevestigingsmateriaal en plaatst de borden. De kosten voor de palen en het bevestigingsmateriaal zijn voor de gemeente Lopik. De eigenaar van het bord betaalt de kosten voor het vervaardigen van de bewegwijzering en de plaatsing hiervan. Hieronder vindt u de actuele prijzen:

Afmeting bord* Kostprijs (excl. btw.)
1130 x 175 mm€ 88,50
1130 x 265 mm€ 128,75
1500 x 230 mm€ 147,75
1500 x 350 mm € 220,50

* In de Notitie uniforme recreatieve bewegwijzering vindt u meer informatie over de afmetingen van de verschillende borden.

De plaatsingskosten door de buitendienst van de gemeente Lopik bedragen per bord € 115,50 exclusief btw.

Aanvraagformulier recreatieve bewegwijzering gemeente Lopik

Meer informatie

Voor informatie over het aanvragen van de toeristische bewegwijzering kunt u contact opnemen met Christian van Oosten, beleidsadviseur Economie, Toerisme & Recreatie via christian.van.oosten@lopik.nl of telefoonnummer 06-15 66 34 17

Document download informatie: