Sinds 1 september 2018 is Adviespunt Zorgbelang actief in Lopik. De landelijke organisatie maakt zich sterk voor mensen die zorg ontvangen of nodig hebben. Bij Zorgbelang zijn bijna 500 patiënten- en cliëntenorganisaties aangesloten. Cliëntondersteuning door Zorgbelang wordt betaald door de gemeente Lopik, maar is volledig onafhankelijk.

Advies en ondersteuning

Mirjam Oudshoorn, de cliëntondersteuner van het Adviespunt Zorgbelang in Lopik  biedt ondersteuning en komt in actie als dat nodig is. Naast dat deze dienst gratis is, heeft de cliëntondersteuner geheimhoudingsplicht. 

Sinds vorig jaar zijn er nieuwe zorgwetten, hierdoor weten veel mensen de weg niet meer in de zorgwereld. Hierbij kan de cliëntondersteuner helpen. Hoe vraag je de juiste zorg aan? Bij welke instanties moet je zijn? En wat doe je als je het niet eens bent met een besluit van de gemeente over jouw zorg? Bij al dat soort vragen kan de cliëntondersteuner ondersteunen.

Eerste gesprek bij u thuis

Inwoners van de gemeente Lopik kunnen telefonisch advies vragen bij Adviespunt Zorgbelang. Maar als ze daar behoefte aan hebben, komt Mirjam ook bij hen thuis. Veel mensen zien bijvoorbeeld op tegen het eerste gesprek thuis met het Sociaal Team van de gemeente Lopik. Ze weten niet goed hoe ze moeten verwoorden welke zorg ze nodig hebben. De cliëntondersteuner kan helpen bij de voorbereiding van dit gesprek. En als mensen willen, kan de cliëntondersteuner ook aanwezig zijn bij het gesprek zelf.

Zorgbelang staat los van het Sociaal Team, waar mensen ook terecht kunnen met vragen over zorg en welzijn. Het verschil is dat het Sociaal Team is verbonden aan de gemeente en de zorginstellingen. Dat kan soms botsen. Bij ons niet. Wij zijn écht onafhankelijk. Ons belang is het belang van de zorgvrager.

Adviespunt Zorgbelang is op werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 026 - 384 28 26. Zie ook: www.adviespuntzorgbelang.nl

Voor een afspraak kan contact opgenomen worden op werkdagen tussen 09:00-17:00 uur met 088-9294074 of sociaaldomein@adviespuntzorgbelang.nl. Zie ook www.adviespuntzorgbelang.nl.

Onafhankelijk cliëntondersteuner Zorgbelang

Mirjam Oudshoorn
E-mail.: mirjamoudshoorn@adviespuntzorgbelang.nl
Tel.: 06 - 587 63 425
Werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

*Naast Adviespunt Zorgbelang kunt u voor onafhankelijke cliëntondersteuning ook terecht bij MEE.  
Tel.: 030 - 264 22 22 of clientondersteuning@mee-ugv.nl.