Gemeentehuis

Home > Openingstijden > Gemeentehuis

Gemeentehuis

Gemeentehuis dicht vanwege het coronavirus

Onze dienstverlening is voor de komende periode aangepast. We volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en beperken fysieke contacten daarom tot alleen die afspraken die echt noodzakelijk zijn. Dienstverlening die kan wachten is tot nader order uitgesteld.

Daarnaast geldt de maatregel 'Blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts' om verspreiding van het Coronavirus zo klein mogelijk te houden, ook voor onze medewerkers. Daardoor zijn er momenteel helaas minder collega's aan het werk. Met het oog op de gezondheid van ons personeel én de continuïteit van alle diensten hebben wij daarom moeten besluiten de openingstijden van ons gemeentehuis en onze gemeentewerf aan te passen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wij zijn u graag als volgt van dienst:

Werkdagen en dinsdagavonden

Op werkdagen en dinsdagavonden kunt u alleen in geval van spoed en nà telefonische afspraak in het gemeentehuis terecht. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer (0348) 55 99 55.

Om handcontact te vermijden, kunt u alleen met pin betalen. Vergeet uw pinpas daarom niet mee te nemen. Zonder afspraak kunt u het gemeentehuis niet in.

Spoedaanvragen en afhalen documenten

Alleen spoedaanvragen voor rijbewijzen en reisdocumenten worden in behandeling genomen na telefonisch overleg via telefoonnummer (0348) 55 99 55.

Vanwege COVID 19 blijven rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode vanaf 1 februari 2020 en 30 november 2020 tijdelijk langer geldig. Dat heeft de Europese Commissie besloten. Bestuurders kunnen vanaf de verloopdatum nog 9 maanden doorrijden met het verlopen rijbewijs. Ze blijven verzekerd en krijgen hiervoor geen boete als ze staande worden gehouden. Er is wel een aantal voorwaarden. Meer informatie hierover leest u op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Aangifte van geboorte overlijden

Ook voor de aangifte van geboorte of overlijden moet u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer (0348) 55 99 55.

Mondkapje verplicht

Vanaf maandag 5 oktober 2020 is het dragen van een mondkapje in de hal van het gemeentehuis verplicht.

Gemeentehuis

Bezoekadres:

Openingstijden

Raadhuisplein 1
3411 CH Lopik

Contactformulier

Postadres:

Postbus 50
3410 CB Lopik
Telefoon: 0348-559955 of 14 0348
E-mail: gemeente@lopik.nl

Openbare vergaderingen:

Commissie- en Raadsvergaderingen

Veilig mailen naar Lopik:

De gemeente Lopik gebruikt ZIVVER voor veilig mailen en bestanden delen.

Niet-privacygevoelige informatie kan zonder gebruik van ZIVVER worden gedeeld. Wilt u echter privacy-gevoelige informatie naar ons mailen en heeft u geen ZIVVER? 

Via deze link kunt u zonder Zivver op een veilige manier een e-mail sturen naar iemand bij de gemeente Lopik:

Mail ons veilig