Update 22 april 2024

De gemeente Lopik is bezig met het onderhoud aan de ondergronden van de speelplaatsen in de gemeente Lopik. 

Waarom zijn de rubberen tegels verwijderd in de speelplaatsen?

Op veel plaatsen lagen rubberen tegels onder de speeltoestellen als valdempende ondergrond. Alle rubberen tegels zijn versleten met grote kieren tussen de tegels. Bij de laatste inspectie zijn de rubberen tegels afgekeurd. Besloten is om alle rubberen tegels te verwijderen en te vervangen door valdempend zand als ondergrond. Of er wordt gras gezaaid als ondergrond als er geen valdempende ondergrond nodig is. 

Waarom zijn er tegels verwijderd?

Ook is overbodige verharding verwijderd. Denk hierbij aan tegels onder een duikelrek. Op plaatsen waar tegels zijn verwijderd en waar geen valdempende ondergrond nodig is, is graszaad gezaaid. Het verwijderen van overbodige verharding en dit vervangen door groen of waterdoorlatende materialen is in overeenstemming met het beleid van de gemeente. Meer groen en waterdoorlatende materialen helpen mee aan het behalen van de  klimaatdoelstelling. Op sommige plaatsen wordt in het najaar nog groen aangeplant.

Modderig

Door de regenval van de afgelopen periode wordt de kale ondergrond snel modderig. We hopen dat de periode van overlast beperkt is en dat het gras snel gaat groeien. We begrijpen dat het jammer is dat de kinderen nog niet vrijuit kunnen spelen, maar het onderhoud was noodzakelijk. We hebben ervoor gekozen om de speelplaatsen niet af te sluiten, zodat kinderen toch kunnen spelen. 

Alle speeltoestellen zijn inmiddels schoongemaakt. We gaan de zomer fris tegemoet!